Nedostatak jednog ili više zubi kao posljedicu ima funkcijske (govor, jelo) i estetske nedostatke.

Osim klasičnog zbrinjavanja korištenjem postojeće situacije u ustima (krunica, most, proteza) probleme možemo riješiti i dentalnim implantatima.

Dentalni implantati služe kao potpora zamijenskim zubima koji izgledaju, funkcioniraju i koji se osjećaju kao prirodni zubi. Sa njima eliminiramo potrebu brušenja zdravih zubi, što je potrebno prilikom klasičnog načina izrade mostova, a isto tako nam pomažu u održavanju struktura lica i koštanog tkiva.

Dentalni implantat je maleni vijak koji djeluje kao umjetni korijen zuba, a ugrađuje se u kost kirurškim putem. Izrađen je od metala titana koji je biokompatibilan sa našim tijelom i koji sa našom kosti stvara čvrstu vezu i dobar temelj. Nakon integracije implantata sa kosti u implantat se postavlja protetska nadogradnja koja služi kao nosač za krunice, mostove ili proteze.

Sam zahvat usađivanja implantata je minimalno invazivan, a kandidati za ugradnju dentalnih implantanata danas su gotovo svi pacijenti bez obzira na starosnu dob.

U našoj ordinaciji ugrađuje se NobelBiocare implantološki sustav, jedan od najprestižnijih i najugrađivanijih svjetskih brendova koji je razvijen prema biološkim i biomehaničkim principima. Dizajn NobelBiocare implantata omogućuje brže vrijeme cijeljenja, odlične estetske rezultate, skraćuje vrijeme provedeno na stomatološkom stolcu i povećava pouzdanost i dugotrajnost rezultata.

Možemo zaključiti da dentalni implantat obavlja funkciju korijena zuba te osigurava stabilan temelj bez obzira da li se radi o zamjeni jednog ili više zubi ili pak služi kao stabilizator proteze. Za sve daljne i detaljne informacije stojimo Vam na raspolaganju u našoj ordinacji.

Share This