Usluge

Preventivna stomatologija

Osnovne mjere prevencije od bolesti zubi i usne šupljine su one koje mora provoditi svaki pojedinac, a to je čišćenje i pranje upotrebom zubnih pasti, četkica, interdentalnog konca, vode za ispiranje usta itd.

Sve to zajedno dovodi do smanjenja broja bakterija koja inače obitavaju u našim ustima (u uvjetima ravnoteže), a time i do prevencije bolesti zubi i usne šupljine.

Dodatne mjere koje sprovodimo u našoj ordinaciji su:

– ultrazvučno čiščenje mekih i tvrdih naslaga (kamenca)
– poliranje zubi (pjeskarenje – uklanjanje naslaga i pigmenata sa zubi pomoću praha natrij bikarbonata koji se pod pritiskom aplicira na površinu zuba)
– tretman remineralizacije (tooth mouss) – ovdje također spade fluoridacija tj. lokalna aplikacija visokih koncetracija preparata koji se ugrađuju u caklinu i čine je otpornijom na bakterije
– u preventivne zahvate spada i pečaćenje fisura trajnih molara tj. zalijevanje specijalnim tekućim materijalom koji otpušta fluor i sprečava nastanak karijesa.

Protetika i estetska stomatologija

Nedostatak jednog ili više zubi izaziva estetske, funkcionalne i fonetske probleme. U našoj ordinaciji u mogućnosti  smo Vam ponuditi više načina rješavanja tih problema bilo fiksnim bilo mobilnim ili kombiniranim radovima.

Pojavom novih materijala i tehnologija (zircon i zircon keramika) u mogućnosti smo Vam ponuditi i estetska riješenja istih pomoću kompjuterske tehnologije (cad-cam) gdje se bojom (transparencija, translucencija) i oblikom približavamo prirodnom izgledu zuba.

Također smo u mogućnosti ponuditi lasersko izbjeljivanje zubi kao i peglanje bora upotrebom hijaluronskih filera.

Restaurativna stomatologija

Osim klasičnog zbrinjavanja karioznih zubi bijelim plombama u mogućnosti smo Vam ponuditi opskrbu zubi s inlay, onlay radovima (laboratorijski izrađeni keramički umeci) kao i keramičke ljuske na prednjim zubima.

Ortodoncija, oralna kirurgija, parodontologija

Ordinacija ima i vanjske suradnike, specijaliste iz područja ortodoncije, oralne kirurgije i parodontologije koje možemo u našem prostoru angažirati za pojedine slučajeve.

Naročito  smo posvećeni parodontnom zbrinjavanju zubi jer suvremeni način života (stres, prehrana…) ostavlja traga na potpornim zubnim strukturama. Provodimo kombinirano (konzervativno, lasersko i parodontno-kirurško) zbrinjavanje.